2013-03-22 18:24:50• hírek • Póti Orsolya

A szociális asszisztencia hetét ünnepelték

A Szatmár Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Felügyelőség az Országos Szociális Asszisztensek Kollégiumának közreműködésével informatív akciókat szervezett a szociális asszisztencia napjai alkalmából március 20-22. között.

Az Országos Szociális Asszisztensek Kollégiuma minden év márciusában megünnepli a szociális asszisztencia hetét, ezzel lehetőséget nyújtva arra, hogy a szociális asszisztensek is népszerűsítsék hivatásukat a lakosság, a diákok körében.

Az idei rendezvényt „Felelősség, közösség és szociális együttműködés" mottóval szervezték meg azért, hogy bemutassák mennyi feladatot vállal és hajt végre egy szociális asszisztens és mit jelent a szociális munka fogalma.

A rendezvénysorozat egy szemináriummal vette kezdetét a Szatmárnémeti Vasile Goldis Egyetemen, ezt az eseményt követte egy, a szatmári szociális szolgáltatásokat bemutató rendezvény, végezetül pedig a szatmárnémeti iskolákban, civil szervezeteknél és különböző intézményekben tartottak bemutatókat a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság munkatársai.

A diákok megtudták, hogy a szociális asszisztens feladata sokrétű és szerteágazó, hiszen amellett, hogy ellátja a szociális segítés alapfeladatait, szociális és gyermekvédelmi ügyeket intéz, közreműködik a szolgáltatások megszervezésében, irányításában, ügyviteli és ügyirat-kezelési feladatokat lát el, önállóan szociális segítő tevékenységet folytat, szabadidős és rekreációs programokat szervez és vezet, elsősegélyt nyújt baleset vagy hirtelen egészségromlás esetén.

Továbbá a szociális asszisztens részt vesz a szociális munka adminisztrációjának kialakításában és működtetésében, részt vesz a fogyatékosokat ellátó és rehabilitációs intézmények adminisztrációjának működtetésében, prevenciós, egészségmegőrző, fejlesztő, mentálhigiénés tevékenységet folytat és ilyen programokat szervez, valamint közösségi és kistérségi társadalmi integrációt segítő tevékenységet végez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: